Posted: 2009-10-24, 16:00 Nawigacja w Nokii 6710 Navigator
Przymierzam się do kupna nokii 6710 Navigator. Czy ktoś z Was ma doświadczenie z tym modelem? Korzystaliście z nawigacji w tym lub innych modelach Nokii? Jak wypada w porównaniu z innymi? Słyszałem, że jest świetna na piesze wycieczki i stąd moje zainteresowanie :)
Nie miałem okazji bawić się obecną wersją Nokia Maps. Ale z tego co mi znajomi mówili to wygląda ciekawie. No i szczególnie jeżeli chodzi o piesze wędrówki bo naprawdę prawidłowo.
Cześć, nie miałem osobiście do czynienia z tym modelem telefonu, ale miałem styczność z innymi telefonami z wewnętrznymi modułami gps. Ogólnie muszę powiedzieć, że żaden model nie przekonał mnie do tego by korzystać z telefonu komórkowego podczas jazdy. Ostatecznie skończyło się na urządzeniu dedykowanym Garmin.
Jeżeli chodzi o spacerowanie (bieganie, trekking) z telefonem, to również nie ma szału. Telefon wytrzyma znacznie krócej niż np Garmin 60csx
widzisz właśnie o to mi chodzi, że nie chcę miec kilku urządzeń tylko wszystko w jednym.
Jak idę na wycieczkę to każdy dodatkowy przedmiot to dodatkowy ciężar nieważne czy mały czy duży, dlatego moim planem jest połączenie nawigacji i telefonu w jedno. Znaczy ktoś już to za mnie zrobił :) ja chcę tylko z tego skorzystac :)
pewnie tym pytaniem masz na myśli trwałośc baterii :)
też się nad tym zastanawiałem, ale szczerze mówiąc w momencie kiedy idę na wycieczkę to raz na jakiś czas sprawdzam pozycję i trasę np przy jakichś rozwidleniach więc nie musi byc non stop włączona, w samochodzie to co innego, ale w samochodzie to nie problem bo mogę podłączyc pod ładowarkę samochodową
Z tym wyłączaniem i włączaniem to jest taka sprawa, że to chwilę trwa po włączeniu by sprawdzić aktualną pozycję.
Tak jak się domyślasz, dążę do kwestii trwałości baterii. Nie znam tego modelu i trudno mi określić, czy model pozycjonowany jako "nawigacja" będzie rzeczywiście w 100% mogła spełniać jej funkcję...
Osobiście mam nawigację w E71. Sam telefon ma bardzo dobrą baterię i jeżeli telefon jest na full naładowany to mogę skorzystać z jego nawigacji przez kilka godzin i pochodzi jeszcze trochę po "zabawie" w GPS ;)
skoro E71 czyli model raczej biznesowy niż nawigacyjny wytrzymuje kilka godzin to myślę, że model dedykowany do nawigacji powinien wytrzymac tyle samo a pewnie i dłużej, a to mi w zupełności wystarczy
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum