Duża prośba, prezentem pod choinkę chciałbym zrewanzować się komuś za przysługę kupując nawigację. Mogę przeznaczyć maksymalnie 300zł, na pewno ani grosza więcej, świetnie byłoby gdyby rachunek widniał na mniej. Nie znam się na temacie, nie wiem czy moje wymagania to już ogólny standard czy coś więcej. Sprzęt musiałby:
- wydawać komunikaty w języku polskim (typu: skręć w prawo, zaróć za 200m itd)
- miał możliwość zaplanowania trasy i prowadzenia do celu przez wyznaczone przeze mnie miejscowości i pokazywać też trasę najkrótszą
- posiadać mapę Polski i Europy (dobrze byłoby żeby legalną...) bądź aby w na prawdę w prosty sposób możnabyło ją wgrać
- mieć prosty interface - użytkownikiem będzie osoba po 50tce, słabo oznajomiona z techniką.
- być kompletnym urządzeniem gotowym do pracy bez dodatkowych zakupów.
Fajnie byłoby żeby sprzęt dostępny był w Media Markt, Saturnie czy czymś podobnym, choć Intenet od biedy też może być (duże sieci z uwagi na fakt że chciałbym zapłacić bonami - nie jest to jednak warunek konieczny)
w tej cenie to możesz wybierać przede wszystkim wśród tzw. nawigacji marketowych. Za tą cenę raczej markowej nawigacji typu Garmin, czy TomTom nie dostaniesz.
Proponuje rozejrzeć się wśród nawigacji typu Lark, mają dość znośną mapę MapaMap a i za tą cenę dostaniesz urządzenie z większym ekranem (min. 4,3 cala), co dla osoby po 50, powinno być ważne. W razie czego zawsze możesz banalnie prosto dograć inną mapę.
Bardzo fajne nawigacje, dobrej marki w przyzwoitej cenie można dostać na [wymoderowano] Maja szeroki wybór GPS, więc na pewno coś znajdziesz. Oferują nawigację z mapami i bez (ale to nie problem, bo zawsze można ściągnąć) - dobrą można już kupić w cenie jaką podałeś.
Admin: link do sklepu
Last edited by Admin on 2009-12-11, 22:26; edited 2 times in total
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum